Alla inlägg under juli 2012

Av Pernilla - 9 juli 2012 00:08


Dagen har gått hyfsat fort. När en jobbar 12-21.30 pass brukar dagarna närmast släpa sig fram då en mest rör sig på golvet (och helst en söndag för då finns det sällan mkt att göra) tillsammans med minst två andra så finns det ännu mindre att hitta på en längre stund. Men det har varit mkt folk på Furudal idag. Antar att den största anledningen är att det varit byte på hockeyskolan och denna vecka verkar det vara ganska små barn som är här då det varit in mkt vuxna som inte är hemmahörande i trakten.

Kom hem och hann inte göra så himla mycket innan B svängde in på gården tillsammans med svärfar. Idag är det 9 dagar sen vi träffades sist.. inte ok.

Åt iaf därefter lite pizza som Linda knåpat ihop nere på arbetet idag och tittade sedan på en ny serie (kommer inte på vad den heter nu bara för det....) som jag och B tänkt ge en chans.

Nu ligger han och snarkar, jag ligger bredvid redo att sova och Linda är ute i regnet någonstans och promenerar.. hon var tydligen så pigg att hon måste ut en sväng. hujeda mig!

 

I morgon efter jobbet planerar vi spritfest. Nej okej nu överdrev jag men vi planerar iaf en kväll med god mat, något glas vin och några shots Galiano. ^^ Några tända ljus ute på altanen och så en massa snack bara. Ska knåpa ihop en shoppinglista innan Linda börjar jobba i morgon.. Däribland ska det finnas med plastglas då hon så sent som igår slog sönder ännu ett av mina vinglas.

Därmed lägger vi till nummer 3 (kanske 4) på listan av trasiga vinglas.

Glas nr 1 var ett vanligt transparent vinglas som hon bet (!!!) sönder, ett likadant gick också sönder någon vecka senare men det vet jag ärligt talat in om det var hennes fel, men hon var iaf med när det hände så vi kan ju säga att det var hon. (nr 2)

Nr 3 var ett lila vinglas som jag köpt på dollar och när det gick hädan var jag tyvärr inte vittne men jag hörde iaf hur det krasade ifrån köket. Nr 4 (?) for i golvet igår när vi satt vid bordet i köket och stoppade i oss middag. Försöker någon tala om för mig att Linda inte ska dricka ur vinglas kanske? Så därför ska vi i morgon inhandla plastglas! Hahaha!

 

Nej nu är det på tiden att sova.. räknar med att få sova ut i morgon då jag inte riktigt lyckades med det idag... Hum..

 

Av Pernilla - 7 juli 2012 19:34


Ååå det är obeskrivligt skönt att vara på hemmaplan!

Slutade jobba 18.30 och har sedan dess setat vid köksbordet och ätit jordgubbar med vispad grädde. Ska strax ta mig i kragen och börja med maten innan "sambon" kommer hem.

Hade tänkt mig kycklingfilée men det fans ingen kvar så det fick bli fläskfilée ist. Har tänkt att jag ska snitta upp den och mosa in en massa god philadelphiaost och möjligtvis att jag gömmer lite champinjoner inuti också. ;P

Till kvällen blir det nog inget mer avancerat än lite film med Linda.


Smell ya later!

Av Pernilla - 6 juli 2012 20:44


Resan började 04.40 på morgonen som tidigare sagts och det tog 9 timmar att köra ner till Falkenberg med 2-3 stop för att sträcka på benen och äta något. (Och då är ändå den tiden vi stod stilla inte medräknad i den totala tiden på 9 timmar) Det var riktigt jobbigt och då jag bara lyckats sova 3 timmar den natten efter en lååång jobbdag somnade jag till i bilen i ungefär en timme innan jag vaknade igen och höll mig vaken tills vi var framme.


 


När vi kom fram checkade vi in och gick upp på rummet för att dumpa av grejerna. Jag bytte om lite och sedan promenerade vi ner på city för lite krubb. Hamnade då på en pizzeria (som var det första stället vi kom till) som hette LaCasa och där spenderade vi nog ungefär en timme innan vi promenerade tillbaka till hotellet för lite relaxing. Det var som sagt en ganska tuff resa för alla inblandade och vi var rätt slut.

 

       


Vädret var super och klimatet där nere är helt fantastiskt! Det var 25 grader i skuggan och stranden där hotellet låg var fyllt av både solare och badare, ung som gammal.
Jag satt i skuggan en stund och påbörjade en ny bok medan pappa tog en lur på soffan och Fia kopplade upp sig på hotellets internet för lite uppdatering.
Tanken var att vi skulle lägga oss ganska tidigt då vi var så pass trötta men på kvällen började bad boys  så det blev vi tvugna att glo på innan vi somnade.

Dagen därpå var dagen D och den började med hotellfrukost.


 



Även om det var en god frukost blev jag måttligt besviken då jag förväntat mig att det skulle finnas pannkaka.
Jag menar, hallå, borde det inte vara lag på att det ska finnas?
Det bor ju faktiskt barn på hotell också (och så jag då) och vi vill ha jävla pannkaka till frukost for fuck´s sake!
People!

Därefter blev det lite mer relaxation på hotellrummet innan vi bestämde oss för att ta bilen ner på city och gå runt och titta lite och för att äta innan showen skulle börja på kvällen.

           

 

Det är otroligt vackert i Falkenberg!
Kullersten, massa växtlighet och gamla fina byggnader.
Jag önskar att vi hade samma klimat/växtzoon här för det fanns så många olika fina träd och växter som inte finns här eller som man skulle kunna ha här.
Dessutom skulle vintrarna vara så otroligt mkt mildare och vem vill inte ha det så?
Det enda dåliga med Falkenberg skulle nog vara saltdoften från havet och saltvinden, för mitt hår och de salta vindarna går definitivt inte ihop! Men jag vill gärna ha grönskan och floran!
De hårda vindarna kuvade dessutom de flesta träd så mycket att de hade fått ett bonsai- aktigt utseende, skithäftigt!

Vi hamnade iaf på Harrys där vi åt en jättegod middag, fantastiskt gott!
Därefter strosade vi omkring lite mer nere på city innan vi knatade tillbaka till parkeringshuset och åkte tillbaka till hotellet för att göra oss iordning innan det var dags att gå till friluftsteatern.


          


Vaaaackra träd och kyrkan gick ju inte av för hackor heller!

Vajjert var ordet!

 

   

 

"Campa i klaveret" var riktigt roligt att titta på och absolut värd de 9 timmarna i bilen!

Måste säga att Claes Månsson blev lite av en favorit, så rolig!

Rätt som det var under en akt mellan Claes och Siv flög det upp några gräsänder på scenen och de kom såklart av sig och det var så härligt på nå vis.
Claes höll på att bryta ihop flera gånger under föreställningen (i skratt då menar jag såklart) och det gör det hela så mkt bättre. Det är så äkta och mänskligt och ger det hela en större skjuts.

Jätte kul var det iaf!

 

Efter showen promenerade vi tillbaka till hotellet igen och tittade på Bad boys 2 innan vi trillade i säng och sov gott.
Kl 7 klämtade larmet och det var bara att häva sig ur sängen och gå ner till restaurangen för frukost (ingen jävla pannkaka den här gången heller!? O.o) innan vi lastade in i bilen igen för hemresa.

Tror vi kom iväg från hotellet ungefär 8.15 och på vägen blev det några sträckapåbenen- stop denna gång också och när vi kom till Gagnef hade vi hunnit blivit hungriga igen och stannade till på Troll- krogen för att äta.

 

   

 

Nu är jag äntligen hemma igen och det känns så fint!

Är fortfarande ruskigt trött och i morgon ska jag upp tidigt igen för jobb och det känner jag inte riktigt för i nuläget. Hade behövt en till ledig dag efter detta bara för att kunna få sova ut ordentligt.

Men man ska väl inte klaga, att jobba är ju alltid bra!

 

 

 

Jäkligt jysst att bo direkt på stranden.. aaah..
 

 

 

 

Av Pernilla - 3 juli 2012 22:10

Moahaha!
Idag alldeles innan min första rast nere på jobbet vibrerade telefonen i fickan med ett meddelande från posten att mitt paket från adlibris kommit.
Sprang iväg till mamma och bad om att få låna cykeln för att trampa hem och hämta legget, tillbaka ner på byn igen och in på oreboden där jag plockade ut paketet, trampa vidare ner till affärn igen och smälla i mig en liten kesoburk på de 10 minutrarna som återstod av rasten och sedan ut igen, redo för arbete.



Spänningen är olidlig!

 


Tadaaaaaaa! Mini- semestern nästa vecka är räddad! Jaaaa!

 


Nu har jag kommit hem för lite mer än 45 minuter sedan och har under den tiden hunnit pröjsa bokräkningen, smälla i mig en skål med jordgubbar och vispad grädde samt en liten yoghurtbutt drömkola. ^^
Har också hunnit sätta igång en tvättmaskin som ska hängas innan jag trillar i säng för kl 04.30 i morgon (ja på morgonen!!) kommer pappa och Fia och plockar upp mig för våran lilla tripp 60 mil neråt (?) i Sverige. Puh. Jag kommer inte få sova mer än ett par timmar. Lövley.
Ska innan jag gör någon ansats mot sängen hinna diska också.. blööh.!
Får se om jag lyckas blogga ngt under resan annars hör jag väl av mig igen på fredagen!

 

Tjingeling!

Av Pernilla - 2 juli 2012 10:47


Nu är dagen här.. jag börjar jobba kl 12, semestern är officiellt slut.. Hade gärna haft minst 1 vecka till. ;P

På nåt vis hinner inte kroppen ställa om sig till ledigheten så snabbt och jag har nog egentligen inte varit så avslappnad som jag skulle vilja. Vädret har ju inte varit det bästa heller (bara för att gnälla lite mer) och jag har ju fortfarande inte tagit det där första doppet.
Idag fyller bästa lillasyster 18 år yeeeeey! ^^


Nej lite frukost skulle nog sitta på sin plats innan det är dags att ge sig iväg.

Tjoo

Av Pernilla - 1 juli 2012 01:47


Nu är min semester alldeles snart slut (sista lediga dagen i morgon) och jag börjar känna pressen..
Har jag verkligen tagit reda på vartenda ögonblick? Vad har jag egentligen gjort på min ynka lilla semestervecka?
Ptja jag har grillat två ggr om jag inte minns helt fel, jag har varit till Mora och handlat upp en alldeles för stor summa pengar, jag har skaffat mina två första pälsdjur någonsin, jag har haft min fina B här i ca 7 dagar, jag har byggt mitt första och största projekt hittils nämligen en kanin/marsvins- hage, kusin Linda flyttade in och tillsammans har vi tittat på "An american haunting" som gjorde att vi blev tvugna att titta på Bridget Jones dagbok strax efter för att ens kunna somna den kvällen (trots att jag ju redan sett den en gång tidigare..), jag har läst fastän inte så mycket som jag hade hoppats..har faktiskt inte läst ut en enda bok på hela semestern! (Det måste ju vara något slags rekord!).., jag har fått 1 miljon myggbett (Varav två sitter i pannan!? O.o)och utöver det finns det nog inte så mkt mer att berätta.

Jag har ingen aning om vad jag ska ägna mig åt i morgon heller.. Linda jobbar några få timmar och efter det åker hon tillbaka hem till Svärdsjö och jag blir ensam igen.. Jag är inte van att vara ensam nu längre med konstant sällskap i över 1 vecka, vad ska jag ta mig till?
Den kommande veckan jobbar jag mån och tis, sen drar jag iväg med pappa och lillasyster i några dagar innan jag kommer tillbaka lagom till fredag och så jobbar jag lör och sön igen. Under tiden sköter kusinen rulljangsen i hemmet så det känns tryggt!
Nu är klockan mycket och eftersom att jag måste ta tillvara på min sista semesterdag så är det nog på tiden att jag sover några timmar innan det är dags att studsa upp och göra sig redo för de kommande prövningarna.

 

Tjolahopp!

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards