Senaste inläggen

Av Pernilla - 30 september 2015 09:06


 

Igår efter jobbet eftersom att det var så fint väder tog vi varsinn kamera och åkte upp mot Östanvik för att kika in på denna lilla tomt som inte ligger långt ifrån stora vägen bara för att jag alltid vart lite nyfiken på huset.

Det känns både spännande men också lite sorgligt att ett hus bara får stå så här och förfalla. Det dyker upp så mycket funderingar och jag kan inte hjälpa att jag blir himlars nyfiken också!

Vilka har bott här och hur såg deras liv ut? Hände något som gjorde att de inte kunde bo kvar? Hur länge har det stått tomt?  Vem äger det nu? osv osv i all oändlighet.


 


ANNONS
Av Pernilla - 30 september 2015 09:05


   

ANNONS
Av Pernilla - 27 september 2015 08:28


Ujuj. Jag fyller dagarna med arbete och därimellan hinner det hända en massa trevliga saker. 

När B åkte på "bortajobb" sov jag ensam i lägenheten en natt innan jag på torsdagen tog mitt pick och pack och for hem till mamma för att spendera några nätter där då hon också var helt ensam hemma.

Samma kväll där följde jag med en kollega till Rättvik och gick på bio, "Så och på jorden", som var en  ganska trevlig film. Den innehöll det allra mesta men det var dock en sak jag blev redigt besviken på. Att det inte blev någon revenge på den där skithögen Jonas. Det hade jag gärna sett!


Dagen därpå var det jobb på agendan igen och när jag slutade vid 19.30 tiden knatade jag vidare hem till ännu en kollega och mötte upp både henne och kollegan från bion för lite surströmming. Det var premiär gången för mig! Hade förväntat mig det äckligast möjliga med tanke på vad folk sagt om det men det där var väl ingenting! Det smakade som översaltad ansjovis med lite extra kryddning. Inget farligt alls och även om det inte var så gott att jag kommer längta efter att äta det igen så kommer jag inte heller tacka nej till nästa tillfälle! Det smakar ju inte som det luktar så att säga!


Nästa dag var det jobb igen och behöver jag ens säga att min introverta hjärna börjar bli lite utpumpad nu? Jag slutar återigen kl 19.30 och promenerar hem till mamma där jag fortfarande övernattar och tio minuter efter att jag anlänt ungefär så kommer B! Vi äter varma mackor tillsammans med mor och sedan packar vi ihop mina grejer och får hemåt!

Så inatt har jag sovit i min egen säng igen, den känslan!

Så skönt att vara hemma men jag är fortfarande redigt trött och ska också jobba även idag.

Men det är iaf en kortis idag så jag slutar redan vid 15 vilket ska bli himla skönt för det betyder också att jag är ledig i morgon! Får se om det blir en tripp till Mora med mor då.


Efter jobbet idag ser det också ut att bli utomsocknes aktiviteter.. mer om det en annan dag!


Av Pernilla - 22 september 2015 19:50


Så ligger jag här på mage i sängen ännu en gång då med en massa drömmerier i skallen..

Har blivit helt insöad på att skaffa en grupp får när jag har möjlighet till det . Gärna någon mindre sort med roliga färger och fin ull som det går att göra fina fällar av...

Tänkt att kunna ha en grupp på 5 av dessa tackor, låna in en stilig bagge i november och sedan få en massa ulliga lamm till våren som när de ätit upp sig fram mot hösten kan slaktas och få både skinn och kött av.

Självhushållning är ju något jag tjatat om tidigare och som jag gärna vill bli kunna göra mycket som det bara går i framtiden. Ååh drömmen!

Av Pernilla - 21 september 2015 12:20


Har en skitdag idag.. känner mig riktigt less på det allra mesta och vill bara krypa ner i sängen och spendera dagen där under täcket.

Jag borde göra teori på datorn men har ingen lust.. gjorde dock två tester och båda blev underkända, förmodligen för att jag inte riktigt använde huvudet utan mest bara klickade för klickandets skull. Gjorde sådana där fel som är så onödiga på frågor som jag egentligen kan och har klarat tidigare. Okoncentrerad kanske är ordet jag söker.Känner mig bara trött och helt ur gängorna.

Det hjälper ju inte direkt att B blir "medtvingad" på resa med jobbet i 4 dagar utan vidare lång förvarning och den enda lediga dagen vi har tillsammsn innan han åker i morgon spenderar han i Mora på allehanda måsten. Jag blir så trött.

Och det är en grej jag ifrågasatte också.. kan han verkligen bli krävd på att följa med bort i 4 dagar bara för att han är personlig assistent? Hur funkar det där egentligen? Jag menar, kan det krävas av honom att bara släppa resten av sina ansvarsområden och dra iväg från livet på hemmaplan? Jag förstår ju att det förmodligen hade sett annorlunda ut om vi hade barn men sak samma. Han har ju ett liv här hemma för det. Det är en nyfiken fråga bara, någon som vet och har koll?


Det finns en hel del att ta tag i här hemma idag på min lediga dag men jag tänker inte göra ett skit. Kanske dra igång en tvättmaskin men that´s it!

Hoppas att pappa vill övningsköra lite också...
Av Pernilla - 17 september 2015 12:58


I tisdags fick jag äntligen, efter många om och men besök av min fina vän K!

Så mysigt och som vanligt snackade vi en massa (även om det inte blev så sammanhängande då den lilla illbattingen på 3 och 1/2 var med ;) )

Med kul var det och som jag har längtat efter det här! Vi tog en lunch nere på bageriet och återvände sedan hem hit för lite mer umgänge innan de hoppade in i bilen igen och for hemåt för att gå på kalas.

Allt i sin enkelhet bara. Ser fram emot nästa gång.!Av Pernilla - 11 september 2015 18:31


Idag har jag jobbat kortdag. Men inte vilken kortdag som helst utan en tidigare kollegas "dag" som innebär en massa mer än vad jag är van vid. För det första har jag haft golvet hela dagen vilket betyder att den mesta av "markservicen" är min. Ta emot leveranser och lägga beställninger mm.

Det blev lite av en överraskning att jag skulle beställa i dag, helt själv. Egentligen är det väl kanske inte så svårt, det kommer upp listor med förslag på sånt som börjar ta slut och som AoB tycker att det är dags att beställa hem. Men grejen är att jag bara vart med 2 ggr och sett hur allting går till så jag blev lite skitnödig där ett tag. Som tur var hade jag butikschefen som hjälp över telefon där han förklarade det mesta igen och gav lite tips på hur jag ska tänka så det gick bra iaf! Det var skönt att jag inte fick lov att ta till med "egna initiativ" och bestämma grejer själv för det är jag nog inte redo att göra, inte än iaf.


Direkt när jag kom hem från jobbet var det bara att kravla sig ur jobbkläderna och hoppa i lite mysigare paltor för sen kom pappa och så var det dags för 1 timmes övningskörning.

Går riktigt bra! Landsväg är ju inte så hemskt svårt att köra på heller utan jag börjar känna att det är dags att trappa upp svårighetsgraden lite och vara "inne i smeten" och köra. Trängas med andra fordon och mer människor. 

Får nog lov att föreslå det här snart, kanske åka till Rättvik och hälsa på lillebror eller nåt sånt.. 

Har fått höger styrled bytt på bilen också så innan B kom hem från nattjobb idag så åkte han in och ombesiktigade bilen som denna gången gick igenom! Lycka!


Har fått bekräftelse på att jag är bokad på körskolan nu också och det hela tar sin början måndag V46 kl 9.15 då jag har min första övningskörning med en riktig körskolelärare.. lite skinödig. Mest för att jag har en oro över att jag inte kommer lära mig någonting och sen glömma bort allting när det är dags för skrivningen.. teorin tänker jag på då. Eller att jag inte ska vara tillräckligt bra på att köra bil när jag ska ha min första lektion. UGH!

Måste få pappa att vilja övningsköra med mig i smeten innan dess.


I morgon ska vi återigen och kika på ett hus. Vet inte riktigt hur högt intresset är för oss med tanke på att det är enskilt avlopp och brunn.

Jag har läst lite om det och fattar det som så att det är lite pilligt med det.

Någon som har erfarenhet och kan berätta om hur det är?

Huset är annars riktigt fint och ligger jättefint på en liten höjd i Näset med utsikt över nejden. ;)

Men det är ju gratis att titta iaf så det ska vi göra.

Av Pernilla - 9 september 2015 13:04


Jag fick ledigt!

Hon var inte glad men jag fick ledigt och förlorar förvisso en veckas semester nästa år men det kan jag leva med så länge jag tar det där jäkla plastkortet nu!

Det konstiga är att jag inte ens känner mig nervös längre, det finns liksom ingen återvändo nu. Jag är bokad och fast. 

Det kommer att hända! 


Wihoo!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se