Senaste inläggen

Av Pernilla - 19 oktober 2015 15:03Idag har vi en ledig dag tillsammans och självklart blir det då fotoexpedition!

 

   

ANNONS
Av Pernilla - 15 oktober 2015 12:45


Uppe med tuppen trots ledighet och åkte med B till Arvet samtidigt som han skulle till jobbet och hoppade av hos M där jag hjälpte henne kasta på både hylla och bord på släpvagn innan vi hoppade in i bilen och satte kurs mot Rättvik för att svänga in på "Ta tillvara" där vi dumpade av allehanda saker innan vi for vidare mot Fricks och en liten fika.

 

 

Där blev det en bombmurkla innan vi fortsatte hemåt till Furudal igen och jag blev avsläppt hemma.

Har sedan jag kommit hem laddat tvättmaskinen och gjort några teoritester på datorn och funderar  nu på om jag ska kasta mig i sängen en stund och fortsätta läsa lite.

Beställde nämligen en laddning böcker här nyligen efter en lång tids "lästorka" och jag är inte en sån som brukar ha torka på den fronten då jag anser att läsa typ är meningen med mitt liv. Jag älskar att läsa!

Men det har jag iaf haft över sommaren men nu verkar det ha blivit fart på det igen och jag lyckades läsa ut den första boken på sammanlagt 6-7 timmar kanske uppdelat på två dagar då. 

Blir förmodligen att övningsköra lite med pappa här på eftermiddagen och så får jag se när B behagar dyka upp i kväll efter alla sina åtaganden! :D

 

 

Bilden är så fruktansvärt dålig då jag fick lov att zooma så mycket det vara gick för att ens kunna se de små fåglarna.

Är det någon som vet vilket sort detta är?

ANNONS
Av Pernilla - 11 oktober 2015 20:57


I helgen blev jag ledig då en kollega ville byta helg med mig, det gjorde mig inget. Har vart riktigt skönt att få vara ledig.

Har vart så trött den senaste tiden, mycket tack vare förkylningen som ligger och bubblar alldeles under ytan men också då jag jobbat ganska friskt den senaste veckorna.

Igår vaknade jag inte förrän pappa ringde och väckte mig vid 10.20 Har nog inte sovit så länge sen jag var i tonåren. :P

Antar att det var kroppens sätt att försöka ta igen lite sömn och att få sova ut för en gångs skull.

 

Så vad har jag pysslat med i helgen? Ptja, jag har övningskört med pappsen, idag har vi storstädat lägenheten och efter att lilla mamma slutade jobba kl 15 så kom hon hem hit på middag och fika.

När vi var mättna och belåtna åkte vi till moster L som köpt hus i Östanvik och nu ska bli permanentboende i byn för att kolla in hennes lilla gula hus. Jag blev så avundsjuk! Det var så himla mysigt och det var som att tas 23 år tillbaka i tiden och kliva in i morfars hus.. Layouten var densamma bara att det saknades en trappa upp till en övervåning.

Hade jag vart själv hade jag lätt kunna se mig själv bo där.

 

Jag har vart dålig på att plugga teori den senaste tiden men det kanske är bra på ett sätt. När jag kör igång med det igen kan jag ju se om något har fastnat! :P

Det ska bli skärpning, jag lovar!

I morgon blir det lite körning igen iaf då jag ska följa med pappa och lillasyster till Falun en sväng. Hoppas på att det ska gå att övertala pappa att få gå in på Plantagen ^_^

Jag älskar Plantagen! Gick det att bo där skulle jag utan tvekan bosätta mig där inne! Så härligt med alla växter överallt! Love it!

 

In other news så har jag beställt en liten kanintjej som ska få flytta in i den befintliga lilla flocken den 30 Oktober. Mycket med tanke på att Chibi börjar bli till åren och vi inte vet hur länge till hon kommer att hänga med. Jag önskar såklart att hon ska få iaf några år till men en vet ju aldrig. Hon är ju iaf 7-8 år nu så.

 

 

Såhär ser hon ut, en ljuvlig liten korvsnutt på 4-5 veckor.   

Lägg märke till de blå ögonen.

 

Upp med tuppen i morgon så jag ska nog be B komma till sängen och kika på bron med mig innan det är dags att knyta sig!

Av Pernilla - 4 oktober 2015 19:43


Nu tänker jag tjata lite mer om det här med att komma underfund med att som kvinna inte vilja ha barn.

 

Det var som så att jag för någon dag sedan fick reda på att en gammal klasskompis till mig ska ha barn, snart.

Och det slog mig inte förrän kanske 1 timme efter att jag fått reda på det att jag inte reagerat på något speciellt sätt alls förutom att känna glädje för hennes skull. När jag insåg det blev jag helt paff men samtidigt så jäkla lättad. Det där lilla bittra stinget infann sig liksom aldrig. Det talar om för mig att jag är säker på vad jag vill och har kommit till ro med vetskapen om att jag inte vill ha barn. Jag har lyckats släppa omvärldens projiceringar om att "man ska skaffa barn" att det skulle vara nästa steg eller meningen med livet. Jag tvivlar inte en sekund på att bli förälder för endel är meningen med livet men det är inte meningen med mitt liv. Och det är en sådan befrielse.

Av Pernilla - 3 oktober 2015 09:28


Äntligen ledig mer än 1 dag på rad och vad händer? Jag blir såklart förkyld de sista två dagarna jag jobbar och kommer få spendera de lediga dagarna knaprande piller och snortandes nässpray.

Det här var ju inte vad jag hade tänkt mig!

Idag skulle jag ha åkt till en kompis och deltagit i rakning av får. Jag vill ju lära mig så mycket jag bara kan tills det att det är min tur att skaffa får.. det är så typiskt.

Men det är väl kanske inte så konstigt heller så mycket som jag jobbat de senaste veckorna.. jag kanske är lite extra mottaglig för baciller och basilusker eftersom att jag är så trött och slut.. men ändå.


Så idag planerar jag inte att göra mer än att ligga i sängen och glo på allehanda film samt smaska lite på marknadsgodiset som min kära kom hem med igår. 

Det finns en massa som "måste" göras men jag kommer inte att göra det. Såvida jag inte verkligen vill göra det och inte känner att jag måste göra det. Skillnaden är vesäntlig.!

Av Pernilla - 1 oktober 2015 20:28


 

*Måste börja ta med kameran till jobbet, måste börja ta med kameran till jobbet..*

Av Pernilla - 30 september 2015 09:06


 

Igår efter jobbet eftersom att det var så fint väder tog vi varsinn kamera och åkte upp mot Östanvik för att kika in på denna lilla tomt som inte ligger långt ifrån stora vägen bara för att jag alltid vart lite nyfiken på huset.

Det känns både spännande men också lite sorgligt att ett hus bara får stå så här och förfalla. Det dyker upp så mycket funderingar och jag kan inte hjälpa att jag blir himlars nyfiken också!

Vilka har bott här och hur såg deras liv ut? Hände något som gjorde att de inte kunde bo kvar? Hur länge har det stått tomt?  Vem äger det nu? osv osv i all oändlighet.


 


Av Pernilla - 30 september 2015 09:05


   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se