Senaste inläggen

Av Pernilla - 20 oktober 2015 20:51Jag misstänker att jag har hamnat i det där berömda "flowet" igen. Allt flyter på i sin egen takt och inga större missöden har inträffat, inga missöden alls om jag ska vara ärlig och det känns ganska skönt att bara haka på den där vågen som drar mig framåt utan att behöva anstränga mig nämnvärt.

Jobbet flyter på, hemlivet flyter på, det sociala flyter på och jag gör det jag vill när jag får en ledig dag över. 

Utanför det där lugna det händer också några saker som inte är så himla lugna och som ger mig lite lätt ångest.

På söndag ska vi ha "möte" och diskutera lite saker som förhoppningsvis ska falla på plats i vårt livspussel så att vi kan få gå vidare och framåt till nästa del av det. Om jag ska vara ärlig så är mina förhoppningar inte så stora, jag antar att jag har lärt mig och tar med mig tidigare erfarenheter med in i det för att hålla huvudet kallt och inte fantisera iväg bara för att bli besviken sen om det skulle skita sig.

 

Nästa grej efter det blir nu till helgen då vi ska få vara hundvakt till fina Blixten då husse och matte ska iväg på galej. Det ska bli skönt att få ha honom här igen, det kommer betyda en himla massa sköna höstpromenader som jag så väl behöver och längtat efter!

 

På måndagen sen ska jag och min lilla mor ta bussen till city (Rättvik) där vi har bokat tid hos en optiker för att skaffa glasögon. Jo du läste rätt, Pernilla ska skaffa glasögon. Det är bara att bita i det sura äpplet, jag börjar faktiskt bli äldre hur skrämmande den tanken än kan vara. :P


Den 30 Oktober ska vi hämta hem en ny liten familjemedlem som jag skrivit om tidigare.   
 

 

Och sen kommer November och då är det dags för mig att ta körkort. Jag är inte så himla nervös, inte som jag trodde att jag skulle vara iaf men än är det ju en tid kvar innan jag behöver bli det.. 

Det som känns som om det kan bli mest läskigt är när jag ska ut och köra i centrala Mora. Det är ju ingenting jag har fått träna på hemma eftersom att min handledare inte vill göra det med mig. Så det kommer väl antagligen bli lite av en överraskning för mig sen när det väl är dags. Jag kan egentligen inte stressa upp mig inför det heller för jag har en tanke som mal och mal i huvudet på mig så fort tanken ens slår mig och det är att tar jag det bara lugnt så kommer det gå hur bra som helst. 

Och det kommer det göra, alltihop. Det finns inget annat alternativ!

 

 

 

ANNONS
Av Pernilla - 19 oktober 2015 19:23


Jag hade feeling så vi tog en tur nu på kvällen också.


   

ANNONS
Av Pernilla - 19 oktober 2015 15:03Idag har vi en ledig dag tillsammans och självklart blir det då fotoexpedition!

 

   

Av Pernilla - 15 oktober 2015 12:45


Uppe med tuppen trots ledighet och åkte med B till Arvet samtidigt som han skulle till jobbet och hoppade av hos M där jag hjälpte henne kasta på både hylla och bord på släpvagn innan vi hoppade in i bilen och satte kurs mot Rättvik för att svänga in på "Ta tillvara" där vi dumpade av allehanda saker innan vi for vidare mot Fricks och en liten fika.

 

 

Där blev det en bombmurkla innan vi fortsatte hemåt till Furudal igen och jag blev avsläppt hemma.

Har sedan jag kommit hem laddat tvättmaskinen och gjort några teoritester på datorn och funderar  nu på om jag ska kasta mig i sängen en stund och fortsätta läsa lite.

Beställde nämligen en laddning böcker här nyligen efter en lång tids "lästorka" och jag är inte en sån som brukar ha torka på den fronten då jag anser att läsa typ är meningen med mitt liv. Jag älskar att läsa!

Men det har jag iaf haft över sommaren men nu verkar det ha blivit fart på det igen och jag lyckades läsa ut den första boken på sammanlagt 6-7 timmar kanske uppdelat på två dagar då. 

Blir förmodligen att övningsköra lite med pappa här på eftermiddagen och så får jag se när B behagar dyka upp i kväll efter alla sina åtaganden! :D

 

 

Bilden är så fruktansvärt dålig då jag fick lov att zooma så mycket det vara gick för att ens kunna se de små fåglarna.

Är det någon som vet vilket sort detta är?

Av Pernilla - 11 oktober 2015 20:57


I helgen blev jag ledig då en kollega ville byta helg med mig, det gjorde mig inget. Har vart riktigt skönt att få vara ledig.

Har vart så trött den senaste tiden, mycket tack vare förkylningen som ligger och bubblar alldeles under ytan men också då jag jobbat ganska friskt den senaste veckorna.

Igår vaknade jag inte förrän pappa ringde och väckte mig vid 10.20 Har nog inte sovit så länge sen jag var i tonåren. :P

Antar att det var kroppens sätt att försöka ta igen lite sömn och att få sova ut för en gångs skull.

 

Så vad har jag pysslat med i helgen? Ptja, jag har övningskört med pappsen, idag har vi storstädat lägenheten och efter att lilla mamma slutade jobba kl 15 så kom hon hem hit på middag och fika.

När vi var mättna och belåtna åkte vi till moster L som köpt hus i Östanvik och nu ska bli permanentboende i byn för att kolla in hennes lilla gula hus. Jag blev så avundsjuk! Det var så himla mysigt och det var som att tas 23 år tillbaka i tiden och kliva in i morfars hus.. Layouten var densamma bara att det saknades en trappa upp till en övervåning.

Hade jag vart själv hade jag lätt kunna se mig själv bo där.

 

Jag har vart dålig på att plugga teori den senaste tiden men det kanske är bra på ett sätt. När jag kör igång med det igen kan jag ju se om något har fastnat! :P

Det ska bli skärpning, jag lovar!

I morgon blir det lite körning igen iaf då jag ska följa med pappa och lillasyster till Falun en sväng. Hoppas på att det ska gå att övertala pappa att få gå in på Plantagen ^_^

Jag älskar Plantagen! Gick det att bo där skulle jag utan tvekan bosätta mig där inne! Så härligt med alla växter överallt! Love it!

 

In other news så har jag beställt en liten kanintjej som ska få flytta in i den befintliga lilla flocken den 30 Oktober. Mycket med tanke på att Chibi börjar bli till åren och vi inte vet hur länge till hon kommer att hänga med. Jag önskar såklart att hon ska få iaf några år till men en vet ju aldrig. Hon är ju iaf 7-8 år nu så.

 

 

Såhär ser hon ut, en ljuvlig liten korvsnutt på 4-5 veckor.   

Lägg märke till de blå ögonen.

 

Upp med tuppen i morgon så jag ska nog be B komma till sängen och kika på bron med mig innan det är dags att knyta sig!

Av Pernilla - 4 oktober 2015 19:43


Nu tänker jag tjata lite mer om det här med att komma underfund med att som kvinna inte vilja ha barn.

 

Det var som så att jag för någon dag sedan fick reda på att en gammal klasskompis till mig ska ha barn, snart.

Och det slog mig inte förrän kanske 1 timme efter att jag fått reda på det att jag inte reagerat på något speciellt sätt alls förutom att känna glädje för hennes skull. När jag insåg det blev jag helt paff men samtidigt så jäkla lättad. Det där lilla bittra stinget infann sig liksom aldrig. Det talar om för mig att jag är säker på vad jag vill och har kommit till ro med vetskapen om att jag inte vill ha barn. Jag har lyckats släppa omvärldens projiceringar om att "man ska skaffa barn" att det skulle vara nästa steg eller meningen med livet. Jag tvivlar inte en sekund på att bli förälder för endel är meningen med livet men det är inte meningen med mitt liv. Och det är en sådan befrielse.

Av Pernilla - 3 oktober 2015 09:28


Äntligen ledig mer än 1 dag på rad och vad händer? Jag blir såklart förkyld de sista två dagarna jag jobbar och kommer få spendera de lediga dagarna knaprande piller och snortandes nässpray.

Det här var ju inte vad jag hade tänkt mig!

Idag skulle jag ha åkt till en kompis och deltagit i rakning av får. Jag vill ju lära mig så mycket jag bara kan tills det att det är min tur att skaffa får.. det är så typiskt.

Men det är väl kanske inte så konstigt heller så mycket som jag jobbat de senaste veckorna.. jag kanske är lite extra mottaglig för baciller och basilusker eftersom att jag är så trött och slut.. men ändå.


Så idag planerar jag inte att göra mer än att ligga i sängen och glo på allehanda film samt smaska lite på marknadsgodiset som min kära kom hem med igår. 

Det finns en massa som "måste" göras men jag kommer inte att göra det. Såvida jag inte verkligen vill göra det och inte känner att jag måste göra det. Skillnaden är vesäntlig.!

Av Pernilla - 1 oktober 2015 20:28


 

*Måste börja ta med kameran till jobbet, måste börja ta med kameran till jobbet..*

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se