Alla inlägg under maj 2014

Av Pernilla - 11 maj 2014 15:37


Dagen har gått i trädgårdsarbetandets tecken även idag och nu är jag helt färdig.

Vi har grävt klart i landet på baksidan, på kortsidan, rensat bort gräs som har lagt sig över stenplattorna som går som en stig utanför köksfönstret vilket har gjort 95% av den osynlig i jag vet inte hur många år. Landet på framsidan har vi nästan gjort klart, det är bara en liten snutt kvar, plus att jag har sågat ner även den busken som växte där.

I morgon ska vi göra klart, köpa 1 miljon jordsäckar och lika många säckar med bark. Och så ska vi såklart plantera perennerna vi köpte i Stackmora igår. Ska ta reda på vad det var för sorter.. har för mig att en var Stäppsalvia.. hmm.. kan ha fel. 

 

Nu står mat på schemat och i morgon ska vi dra till staden och handla lite mer grejjer som jag totalt glömde bort i lördags.

 

Hejsvej

Av Pernilla - 10 maj 2014 14:49


Vakna 7.20 och försöka somna om. Omöjligt.

Gick upp vid 8.30 väckte B vid 9 och sen blev det pizzafyllningsrester till frukost.

Hoppa in i bilen och fara mot staden. Första och enda anhalt, Biltema, där jag köpte på mig 4 paket kompostgaller för framtida bruk samt bygga hage till Jessie över sommaren då jag några veckor tidigare tagit ner den gamla och slängt mycket av nätet som inte längre var brukbar.

Köpa en slägga samt en påse buntband och så åkte vi hemåt igen över Stackmora där vi stannade till vid växthusen och köpte tre perenner att sätta i landet efter vardagsrumsväggen. Kommer inte ihåg vilka sorter det var just för tillfället men kommer ihåg att kassörskan sa att en av dem var samma sak eller nästan samma sak som kattmynta så nu kommer nog grannens katt tycka extra mycket om mig. ^___^

 

 

 

Efter att vi landat hemma satte vi genast igång med hagbygge vilket blev helt okej.

Inte så jättestor men tydligen fullt tillräckligt för att hon ska kunna slira runt i hög fart och göra stora glädjeskutt som hon för tillfället roar sig med. Härligt att hon lever upp så mycket när hon kommer hit. Det blir som om hon vaknar ur en dvala eller nåt. Kanske för att det är så pass lugnt här?

Nu hoppas jag innerligt att hon inte tagit efter Chibi då de spenderade förra sommaren tillsammans med nät emellan. Hon grävde ju upp hela gräsmattan som en jäkla jordfräs och raserade hagen. -.-'

Och jag hoppas också att hon inte försöker klättra eller hoppa ur den för då får jag lov att åka tillbaka till Mora och köpa bärnät att ha som provisoriskt tak.

 

 

När hage var färdig tog vi itu med landet. B grävde upp stora kokor med ogräs och rötter medan jag slet upp "hallonbuskar" som ploppar upp som ogräs i landet på baksidan.

Därefter sågade jag ner den spretiga gamla busken på långsidan och när vi hållit på en stund började det såklart regna lite smått. Så då hoppade vi in i duschen och tog paus. Fortsätter förmodligen i morgon om vädret är fint. Blir att åka ner på Näcken och köpa några säckar jord och bark så ska väl landen förhoppningsvis vara fina sen. Älskar trädgårdsarbete även om det är tung och en vill slita sitt hår emellanåt. Det blir ju så fint när det är klart!

 

Nu ska vi börja med middagen!

Hejsvej

 

 

Gårdagens gormé-mat. Den glaserade picnic-bogen. Ooh.

Av Pernilla - 10 maj 2014 08:40


Idag för 7 dagar sedan började jag med LCHF, igen.

Hur har det gått? 

Det har gått riktigt bra faktiskt och glädjen har på nåt sätt återvänt till både mig och kroppen. Det har blivit balans.

Och som det stora plusset har jag minskat exakt 2,6 kg på dessa dagar. ^__^

Det känns fint! Och om jag tänker efter så har jag inte haft någon vidare sockerabstinens heller, inte alls faktiskt. Det har gått förvånansvärt lätt den här gången! Och det tackar jag för! Igår slarvade jag lite dock med fettintaget och jag inbillade mig att jag var sugen på både det ena och det andra vilket slutade i en ruta mörk blåbärschoklad. Men när den rutan inte hjälpte (och jisses vad söt den var!!) så förstod jag att det jag behövde var fett. Så det blev en liten tur ner på Näcken igen för att handla ingredienser till (LCHF)pizza.

Som jag skrev igår så tittade vi på nya Robocop filmen med Joel Kinnaman (    ) och jag måste säga att jag gillart! Han gjorde rollen otroligt bra och även om det inte är det bästa jag någonsin sett så var den helt klart sevärd! 

 

Nu ska jag snart gå och väcka den sovande mannen och så ska vi pilla i oss lite frukost innan vi drar på äventyr över dagen!

Skriver förmodligen ett inlägg om det ikväll om jag orkar. :P

 

Smell ya later!

 

 

She´s baaaaaack!

Av Pernilla - 9 maj 2014 19:47


Idag har vi hunnit med mycket!

Kl 11 ungefär var vi till biblioteket och förtidsröstade! Yeeey!

Efter det åkte vi hem igen och gjorde Glaserad picnic-bog som hade legat i hemmagjord marinad över natten, koka den i två timmar och köttet var så mört att det ramlade isär när det var klart. Mummeli!

Nu på kvällskvisten har vi vart bort till E och hämtat Jessie som ska bo här över sommaren som vanligt, denna gång är jag dock tveksam till om jag ska lämna tillbaka henne alls! :P

I skrivande stund görs det LCHF-pizza och nu ska vi glo på Robocop. ^^ 

Av Pernilla - 5 maj 2014 08:31


Jösses amalia!

Igår var ingen rolig dag. Direkt jag vaknade kände jag mig konstig. Jag var fortfarande mega-trött och hade någon konstig värk bakom ögonen. Klämde iaf i mig tre kokta ägg innan B skjutsade ner mig till arbetet och väl där klämde jag i mig några panodil för att mota bort huvudvärken och så började arbetsdagen.

Som vanligt på söndagar så kryper timmarna fram, mindre folk än annars även om det denna helg vart marknad i Rättvik och det varit in en hel del folk både fredag och lördag så antar jag att alla hade handlat ifrån sig när söndagen väl kom. 

Jag och M tog oss iaf igenom dagen och sista timmen innan stägning hade huvudvärken kommit tillbaka igen med full kraft.

Jag tog mina pinaler och så gick jag hem längs järnvägen. Väl hemma stoppade jag i mig Ipren och samlade ihop räkorna som legat på tining hela dagen, satte mig i vardagsrummet för att skala dem samtidigt som jag satte igång "Orphan Black". (En serie jag tänkte ge en chans)

Tittade på två avsnitt och tog en dusch, kl var då 22 och jag var redo för sängen. Sagt och gjort, borsta tänderna och sedan ner under täcket och somna nästan direkt. Jag var helt slut. Kaputt. Finito.

Vaknar av ett sms 2 timmar senare från min kära som är påväg hem från Uppsala tillsammans med kompis och tillhörande flyttlass. Somnar om och vaknar 00.20 då en nyckel sätts i låset och han kommer hem.

Somnar igen och vaknar kl 8 på morgonen, måndag.

 

Så nu sitter jag här i nattlinne och väntar på att M ska ringa och att B ska vakna.

Jag och B ska fara till Mora en sväng idag och kolla in Biltema, Jula och Rusta. Kanske lite Ica Maxi också, de har oftast roligare grönsaker till grisarna än den vanliga gamla vitkålen och paprikan.

 

Nu ska jag nog kika ut och se om det kommit hit någon släpvagn..

Av Pernilla - 3 maj 2014 09:56


Igår sa jag upp bekantskapen med socker. Vilket betyder allt socker, men mest godis och mest pepsimax och mest pasta och mest ris och ja, mest allting ser jag nu.

Jag tänker ge det här med LCHF ytterliggare en chans, mest för att jag vet hur bra jag mår i både kropp och själ av det. Viktnedgången som följer med paketet är ju ett plus, ett stort plus.

Jag upplever att jag blir både piggare och gladare ev LCHF. Väldigt sällan blir hungrig vilket betyder att jag äter högst 3 ggr om dagen, ibland kanske 2.

 

Jobb står på chemat även idag och jag laddar för fullt innan det kl 12.30 är dags att knata nedåt byn.

B har jobbat natt och kommer hem på eftermiddagen, förhoppningsvis med 4 pallkragar att bygga sommarbur till grisarna av. 

Nu tror jag att jag ska dricka ca 1 liter vatten och sätta igång Skyrim. Men först hänga tvätten från igår!

 

Tjohej

Av Pernilla - 1 maj 2014 08:38


Har drömt om hus hela natten typ och om en läskig unge.

Känner mig i skrivande stund inte så hemskt pepp på att jobba idag. Det ligger fortfarande snö kvar på backen efter gårdagens lilla bakslag och jag vill bara krypa tillbaka ner i sängen och vänta på att B ska komma hem från nattjobb.

Och sedan stanna i sängen resten av dagen och inte behöva bry mig om någonting.

Men så funkar det ju inte som vuxen individ med arbete. Så jag säger väl tjolahopp och går in i köket för att se om det finns någon frukost.


So long.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards