Alla inlägg under december 2011

Av Pernilla - 18 december 2011 09:18


Större delen av sommaren och tiden därefter har en av mina bröder tjatat om att jag borde se Game of thrones för att det är såååå bra. Det finns någon mer som sagt samma sak så okej, för ett par dagar sen gav jag och sambon det en chans. Det började ganska intressant och när avsnittet var slut förundrades jag än en gång över varför behovet av att trycka in så mycket nakna kvinnokroppar och framförallt bröst som möjligt är så stort?

Vad är meningen? Vilken funktion uppfyller det? Är nakna bröst någon sorts nyckel- grej i film? Vill jag få tuttar uppkörda i ansiktet var och varannan minut så kan jag titta på vilken porrfilm som helst. Så då börjar jag ju fundera.. har de så mycket naket med för att annars skulle ingen vilja se programmet? Eller missar jag något? Nu har jag ju bara sett ett endaste avsnitt så jag ska väl för att vara rättvis inte döma ut hela serien men iaf.

Har skådespelerskorna ingen självrespekt heller? "Visar jag tuttarna i den här filmen så kommer allllllllaaa vilja ha med mig i sina filmer!! :D) Är det lite så kanske? 



Och varför är bröst ett sådant laddat ämne för mig? Det har jag också funderat över för överlag så har jag ju ingenting emot bröst, absolut ingenting. Men det är nog det att jag vill ha ett val om jag vill få det uppkört i ansiktet eller inte när det kommer till film. Men kanske är det just det som behövs? Bröst i film menar jag, för att avsexualisera och göra det mindre laddat? Eller?

Är det mig det är fel på? Jag kanske är lite gammalmodig där och tycker att den nakna kroppen är något privat och inte nåt som man basunerar ut för hela världen.. Men samtidigt tycker feministen i mig att vill en kvinna gå med bar överkropp ute i verkligheten, på stan, på stranden, på badhuset så ska hon göra det. Varför o varför är det så laddat och motstridigt?


Och sen ska vi väl inte ens tala om på vilket sätt kvinnorna blir behandlade på i serien. Men jaja det är en annan diskussion. Funderar starkt på att fortsätta med andra avsnittet bara för att stilla min nyfikenhet på om det kommer fortsätta på samma tema.



Och sen över till något helt annat. Jag och B satt och pratade igår och kom in på luciafirande när han börjar prata om ett dagis någonstans där de bestämt att barnen inte skulle få klä ut sig till pepparkaksgubbar för att det kunde vara rasistiskt. Men va, vänta nu!? O.o

Det framgick inte av det han sa om de inte fick sjunga låten heller så det vet jag tyvärr inget om men iaf.

Pepparkakor = bruna. Hur är det rasistiskt? Det är väl ett faktum att pepparkakor är bruna.

Det var nog det löjligaste jag har hört och då är jag en av de minst rasistiska människorna jag känner och när t.o.m jag får lov att reagera så är det ngt som är fel.


Men oookej. Jag vaknade 8 idag när B gick upp för att göra sig i ordning för jobbet, gick upp 8.30 med föreställningen om att jag skulle ta en morgon promenad. Tittar ut och ser hur det blåser samt snöar, magen skriker efter tekakor så det är bara att hoppa ur kläderna igen och ta på sig myskläderna och äta. Nu är jag trött igen och funderar på att knyta mig. Nu har jag tänkt och tyckt så mkt idag att jag borde få semester resten av dagen.


Hejsvej.

Av Pernilla - 16 december 2011 11:40


Jahapp då har man slagit in de första klapparna då..

Tänk att det kan vara så roligt att slå in saker i färgglatt papper med tomtar på..


Funderar och funderar på vad jag ska önska mig av B i julklapp.. har nyss slagit in hans som gick på hela 1299:- (!!).. så jag har ju lite att röra mig med om man säger så.. :P Vad ska jag önska mig?

Ett hus kanske! ;P


Håller i skrivande stund på å väntar på att Super 8 ska bli klar, såg den på reklam på tv igår och blev sugen på att se den.

Såg f.ö Green lantern igår också. haha. Hade tänkt att den skulla vara superfånig för så har ju all reklam fått den att se ut men den var faktiskt (kommer förmodligen få ångra att jag skrev det..) helt okej.


Neej borde väl kanske städa hos de små vaktlarna igen.. ångrar verkligen att jag lät mig övertalas att byta till sandbotten igen. Den ska bort så snabbt som det bara är möjligt! -.-' Mer halm åt folket!


Av Pernilla - 15 december 2011 15:44


Idag har vart en lugn dag i hushållets tecken. Morgonen började 9.30 ungefär och jag gick upp för lite frukost, därefter följde diskning, ihopvikning av tvätt, dammsuga hela lägenheten, torka lite luckor och skåp. Nu står riset och kokar på plattan och kycklingfileérna steks i ugnen. Jag vill slå in julklappar men kan inte då jag inte har någon tejp.. bra Pernilla. Hoppas på att B har minnet med sig idag och köper med lite hem.


Den där dagen när vi tog bussen ner på stan hittade vi iaf julklappar åt tre personer.. Sen är det ju lite svårare att hitta åt någon som inte vill ha någon också.. Pappa, svärfar och Maria, svärmor och B är iaf säkrade. Sen hoppas jag att Fias kommer på posten nu i dagarna och B´s småbrorsors borde också komma vilken dag som helst. Jonathan har inte talat om vad han vill ha och Jonas är den som inte vill ha någon..


Vad vill jag ha då? Det har jag ingen aning om.. Skulle behöva en ny plånbok då myntfacket gett upp samt en ny kalender (den lite större varianten som funkar som en "dagbok" också).. men behöver och vill ha är ju olika saker.. Böcker har jag just nu i överflöd då Vampire Diaries- böckerna har kommit. Hmm.. 


Har glömt skriva det men för ungefär 2 veckor sedan flög Lewis vidare till de öppna vidderna. Han hade utvecklat en tumör bak på gumpen vid "infettnings-körteln" så svärfar snäll som han är tog bort honom åt mig. =,(

Så nu ligger han begravd någonstans i Vika.


Neej nu ska jag kolla riset och sedan spela lite mer Skyrim, tycker att klockan kan ticka på lite snabbare så att vi kan titta på American Horror story när B kommer hem.. ^^


Av Pernilla - 13 december 2011 00:02


Ooh så skönt att vara hemma igen!

Kom hit igårkväll när min snälla lillebror skjutsade hit mig efter jobb och lite pizza-ätning. Har inte gjort så mycket alls, mest tagit det lugnt hittils, men i morgon blire julklappsletning och förhoppningsvis handling nere på stan. Jag och B hoppar på tidiga bussen ner på jakt, lite oplanerat och roligt. Kanske blir en fika också innan vi tar bussen tillbaka. Beror ju på hur lång tid det tar.


Idag har det inte heller hänt så mkt, B har haft tvättstuga och vi har lagat mat tillsammans, pussats en massa och tittat på serier bla. Grimm och American horror story. Den sistnämnda är riktigt rolig! Det händer så mycket hela tiden och det är helt galet! Mycket underhållande, man vet aldrig vad man ska vänta sig. Tate är min favorit, han är både ond och besitter ett sådant mörker samtidigt som han är känslig och varm.


klockan är mycket och jag ska försöka sova medan B tittar färdigt på Boardwalk empire.


natti!

Av Pernilla - 10 december 2011 20:20


Den här dagen har gått som tåget!

Det var "julbord" nere på affärn idag där man fick en liten papptallrik med allehanda julmat och en kopp must. Mkt folk strömmande in hela dagen då det samtidigt var julmarknad uppe vid vandrarhemmet och sedan luciakröning nere vid oreboden, samt vinnaren av årets Orebo- grej. Det blev ju inte jag såklart, snyft. ;P


Finns inte så mycket mer att berätta... jobbar samma tid i morgon och på måndag åker jag tillbaka till Mora igen. Handla julklappar med B på tisdagen är allt som egentligen är planerat. Sen får vi väl se.


Hejhopp.


...

Av Pernilla - 9 december 2011 20:23

Det har inte varit så bra idag.. det var in en irriterande kund men jag vill inte skriva om det riktigt ifall att någon som vet vem det är skulle läsa. Inte för att jag tror att hela Furudal läser min lilla pluttblogg men iaf, man ver ju aldrig.


Dagen har gått fort och nu har jag ätit köttfärssås med fetgrädde så nu lär jag väl få sitta på toan hela natten.. Riktig vispgrädde funkar inge bra med min mage..


Känner mig fortfarande riktigt surig och har på det ont i magen.

Men surigheten beror ju fler grejer än bara människan som var in också.

Jag kommer inte vara på Tillhed under jul, tydligen. Men det visste jag ju redan. Jag vet ju redan att jag inte är någon prio 1. Och jag orkar inte ens bli upprörd över det känner jag, jag vet inte hur jag ska orka eller varför jag ska bry mig. Det är lixom inte värt det. Vet inte vart jag ska bo då heller för jag jobbar tre dagar den veckan.. Hos pappa går det nog inte för han jobbar nog så att han börjar tidigt.. ska höra med honom iaf så att jag vet säkert.

Julafton då.. ja.. Det vet jag inte heller. Får se vad B har tänkt.



Tro på fan att de jävlarna har letat sig in på skithuset också!



     

Av Pernilla - 8 december 2011 20:11


Det är så himla värdelöst att bara blogga om att man har jobbat hela tiden, så tråkigt att jag först övervägde att inte blogga alls för att jag inte hade en susning om vad jag skulle blogga om isåfall. Jag hinner egentligen inte tänkta på så mycket annat när det mest är jobb som hägrar, det finns varken ork eller tid.


Så idag har jag jobbat, heeeela långa dagen så nu är jag ganska mör. Det var f.ö in en hälsing idag som har vart in ett par ggr förut oh så fick han syn på "rösta fram årets orebo"- lådan, där man får fylla i en liten lapp med motivering varför människan förtjänar det och då sa han att han skulle rösta på mig. -.-'
Då frågade jag vad motiveringen skulle vara och det visste han inte men han fyllde iaf i mitt namn och sen sa gubben bredvid att han skulle skriva att jag var en sån otroligt glad och trevlig kassörska. ^^ Det är kul att få sån uppskattning.
Jag tror inte han skrev det men iaf. ;P

Vädret har vart fint och när det inte fans så mkt att göra blickade jag ut över Ore-sjön på ungdomarna som såg ut som små hoppande bönor ute på isen. Jag antar att de försökte spräcka isen eller nåt.. tror dock inte att det blir så enkelt då den hunnit bli 7 cm tjock.


F.ö så längtar jag lite efter snöovädret de säger ska dra in under natten, jag har längtat efter snö så det var väl på tiden! Inte för att jag önskar människorna ute på vägarna olycka eller så men ur ett rent själviskt perspektiv så ser jag fram emot snön. ^^ Det ska vara vitt på vintern! Och när vi ändå är inne på det spåret så förstår jag inte människorna som klagar på snön, vaffan, vi bor i Sverige! I Sverige är det snö på vintern! Passar det inte så är det väl bara att flytta till varmare breddgrader!


Nej nu är jag trött på det här, godnatt!


 




Av Pernilla - 8 december 2011 00:06


Uää vad jag är trött. Har bara jobbat 6 timmar men de har vart fulla av tunga lyft och fart och så fort jag sätter mig ner en stund för att sedan resa mig och bara en så enkel sak som att gå till köket blir en ren plåga. Vart fan kommer stelheten ifrån? Usch! Tantvarning på mig och jag är "bara" 26!


Ska upp tidigt i morgon men tog en kopp te och en liten hårdbrödmacka för att titta på Kvällsöppet på tv4 kl 23.00, Natasja Blomberg var ju med! (Ladydhamer) Så det var ju lite av ett måste. Tycker att de borde ha ett program om genus också, det skulle vara intressant!

Innan jobbet försökte jag också lyssna lite på Radio 1 med Cissi Wallin och Natasja Blomberg pratade om könsroller med fokus på kläder, hann dock bara lyssna på ungefär halva för att jag blev så stressad och fick lov att gallopera iväg till jobbet. Men tar igen det lite nu iaf innan jag tänker sluta mina blå.


Lyssna vettja! http://catchup.radio1.se/catchup_radio.php?id=3473&category=32&type=audio


Hejsvej

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards